Čišćenje štenaca od parazita

Ovo je definitivno jedna od prvih stvari koju treba da uradimo sa štenetom. Čišćenje od crevnih parazita ili kako se stručno zove Dehelmintizacija se prvi put sprovodi sa 20 dana starosti. Imajte na umu da ovo čišćenje deluje na trenutne parazite koji se nalaze u crevima psa, tj. moramo ga ponoviti za 20 dana da budemo sigurni da ćemo ubiti i moguće parazite koji su se tek izlegli. Dakle, sledeće čišćenje sprovodimo sa 40 dana starosti. Čišćenje majke je takođe obavezno u ovom periodu, tj prilikom oba čišćenja mladunaca čistimo i majku.

Čišćenje od crevnih parazita se najčešće vrši tabletama, mada ima i pasta koje su za tu upotrebu. Da li treba da date celu tabletu ili samo jedan njen deo je povezano sa težinom vašeg psa, naime na 10kg težine psa daje se po jedna tableta (uglavnom). Ipak proverite šta piše na pakovanju tableta.

imuno #2

 

Treba napomenuti da tablete možda jesu najlakši ali ne i najbolji i najbezbedniji način čišćenja psa. Najblje je korstiti prirodna biljna sredstva za čičćenje, preporučujemo sledeće formule:

Prva formula je formula „Imuno #2“ uz spomoć ove formule vaš pas ne samo da će ostati bez svih parazita već će njegov imuni sistem znatno ojačati te će kasnije biti zdraviji i mnogo više otporniji.

Za razliku od tableta i sve ostale hemije koja negativno utiče na crevnu floru, slabi imunitet i oštećuje jetru ova biljna formula nema neželjenih efekata.

 

želudac Pored formule „Imuno #2“ preporučujemo i formulu „Želudac“. Ova formula će poboljšati prvo peristatiku, pa će vaš pas mnogo bolje i redovnije da prazni debelo crevo. Takođe pored toga ova formula će očistiti i poboljšati sam rad želudca vašeg psa, pa će tako vaš pas biti spremniji za verenje čvrste hrane koju ćete mu davati nakon odbijanja od sise. Ono što je takođe značajno a to je da ćete ovim formulama zaštititi psa i od nastanka glista u crevima.

Odgajivači se često hvale kako svom psu daju najskuplje lekove, tablete i vitamine ali to je zato što nemaju elementarno znanje o zdravlju jedne životinje. Ili zato što veruju svom veterinaru koji ih navodi da im budu mušterije.. Vi nigde u prirodi nećete naći bolesnog vuka, lisicu ili psa, bolesni psi su samo psi koji žive uz i sa čovekom. Čovek je najveći izvor bolesti i najveći zagađivač prirode od svih životinja na planeti.

Prema tome što prirodnije se buete ponašali prema vašem psu kada je zdravlje u pitanju to ćete imati zdravijeg psa.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s